ЖИЛИЩА

Проект на вила в с. Панагюрски колонии, общ. Панагюрище

 Проекти на къщи над 300 кв.м / 548 разглеждания

507.00 кв.м

Представеният проект е на вилна сграда, разположена в с. Панагюрски колонии, общ. Панагюрище.

Проектът включва основна жилищна сграда с гараж за две коли, както и допълващо застрояване – стопанска постройка със склад, тоалетна и зона за барбекю.

Пешеходният и автомобилният подход към парцела са от север по улицата. Теренът е със силен наклон на запад, който е взет под внимание при проектирането на къщата.

В обема на къщата е предвиден гараж за две коли, до който се стига по рампа с наклон от 19%. Главният вход на къщата е от север, но има изход от коридора на изток към зоната за барбекю, както и два изхода на юг от дневната и трапезарията към веранда, която се прелива в пространството около басейна. От север е проектирана обходна алея, която свързва пешеходния вход към парцела със зоната за барбекю. Разработена е и зона за рекреация (белведере), която е с изглед към околната природа.

Площ на парцела – 1412 кв.м
ЗП                             – 236.1 кв.м
РЗП                          – 507.2 кв.м

Къщата съдържа сутерен, който е развит под западната част на сградата, два жилищни етажа и таванско пространство в западния край на сградата. Всеки от етажите е проектиран на няколко нива, за да се овладее голямата нивелация на терена.

Ниво сутерен е на кота -2.80 и съдържа помещение за фитнес със санитарен възел и зона за джакузи, мазе и инсталационно. Вратата на инсталационното е с EI 60 и е КРО B. Предвидена е директна връзка на мазето с двора посредством външни стълби. Всички помещения се вентилират естествено чрез прозорци на фасадата

Кликнете върху сутерена, за да го видите в голям формат>>>

Сутерен

Партерният етаж е развито на три нива. На кота ±0,00=1057.50 са проектирани гараж, склад, кухня и трапезария. Гаражът е отделен от останалата част на къщата с 25 сантиметрова стена с REI 333, а вратите към него са с EI 60 и са КРО B. На ниво +0.50 са разположени дневна и коридор към зоната за барбекю.

На ниво +1.00 са развити входно антре, кабинет и санитарен възел за етажа. Дневната е проектирана в югоизточния край на къщата. В нея е предвиден кът за камина. Кухнята е в директна връзка с трапезарията. Допълващото застрояване е развито на кота +0.50 и е почти изцяло вкопано в ската. Проектирани са склад за инструменти, санитарен възел и покрита зона за барбекю с маса за 12 човека.

Кликнете върху плана на кота ±0.00, за да го видите в голям формат>>>

План на кота ±0.00

Вторият етаж е развит на две нива. На кота +3.00 са проектирани родителска спалня с дрешник и санитарен възел към нея, както и детска спалня. От двете спални се излиза на големи тераси с гледка към двора. На кота +4.00 са разположени три спални за гости, санитарен възел и перално помещение. От две от спалните и от коридора се излиза на обща тераса с поглед на изток към зоната за барбекю.

Кликнете върху плана на кота +3,00, за да го видите в голям формат>>>

План на втори етаж

Подпокривният етаж е развит на две нива. На кота +5.80 е проектирано ателие с малък кухненски бокс, кът за билярд, кът с мека мебел, зона с барплот и кът за камина. Обособен е санитарен възел и помещение за складиране на дърва за камината.

На кота +6.80 е обособено подпокривно пространство, което е твърде ниско за да има реална функция. Използваемата част от подпокривния етаж, а именно ателието, е с надзид от един метър и стоманобетонен корниз, който надскача 80 сантиметра от външния ръб на конструкцията на стените. Таванът на ателието е дървената конструкция на покрива, която е защитена с два слоя огнеустойчив гипсокартон от долна страна.

Сградата е проектирана с четирискатен покрив с наклон от 22° или 40.4%, който е покрит с керемиди Bramac. Проектирани са 5 двойни покривни прозореца FAKRO със средна ос на отваряне за осветление на ателието и стълбищната клетка. Предвидени са две прозрачни керемиди за осветяване на санитарния възел.

Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, също монтиран външно на стоманобетонната конструкция.

Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см. Терасите са изпълнени със студоустойчива настилка. Дограмите са от PVC със стъклопакет. Фасадата на сградата е изпълнена с цветна силиконова мазилка BAUMIT и каменна облицовка. Търсен е обликът на луксозно фамилно имение, изградено с класически форми и материали и вплетено в красива природна среда.

За контакти и информация:

Ай Ес Пи Дигитален Дизайн“ ООД

Архитектурно студио
ул. „Майстор Алекси Рилец“ 8, партер
кв. „Манастирски ливади – запад“
София 1618

 

тел: 02 4281414
www.ispdd.com

арх. Светозар Петков
моб: 0887 213099
моб: 0898 470525


  • Проекти по квадратура



  • ПРОЕКТИ НА КЪЩИ » » »   2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |


    • кв.м : 507
    • година : 2014
        

    Споделете проекта във социалните мрежи